Under lördagen mötte IK Zenith, som låg på en tiondeplats i serien, IBK Alingsås som låg på
en tredjeplats, på hemmaplan i Björlandahallen. Samtidigt mötte Skoghalls IBK, IBF
Backadalen som bara låg 1 poäng efter Zenith. Det spelades alltså om tre viktiga poäng
under matcherna. Om viljan var stark nog hos Zenith att spela kvar i division 1, så var det
dags att visa det nu.

Zenith gick på hårt från start och Alingsås tvingades spela defensivt första minutrarna.
Vi fick se ett mer offensivt Zenith än vad vi gjort i de senaste matcherna. Var det Måns
Jansson som tagit med sig det offensiva spelet tro? De behövde i början av perioden inte
jobba så mycket på defensiv planhalva men gjorde det bra när det väl behövdes.
Det var en något trög start för båda lagen och det var först när klockan stod på 11.33 som
första bollen gick in och det var Mathias Krook med assist från Victor Wennroth, som
smällde in första målet genom att Zenith tog nytta av ett frislag från mitt på plan. Därefter tog
det dock inte lång tid innan Alingsås kvitterade. 12.38 stod det 1-1.
I 14:e minuten gjorde gröna ett uppspel på kanten med pass till Hannes Wenner i mitten
framför mål, där han bryts av en motståndare, vilket leder till ett straffslag för Zenith som
kom att slås av Wilmer Eurén. Det är tyvärr ingen bra straffslagdag för Wilmer som missar.
Resterande 6 minuter kämpade båda lagen för att få in en boll och vi får se en del fysiskt
spel men inga fler mål. Perioden slutar 1-1.

I andra perioden öppnade Alingsås med att vinna teket, de spelade upp och gick på mål
men satte ribban. Strax därefter fick de ännu en chans på mål och det var två av Alingsås
spelare mot Albin i mål, men de missade. Inom 3 minuter hade Alingsås slagit flertalet skott
mot mål vilket tvingade ner Zenith på defensiven. Man hoppades nu på en lyckad kontring.
Mer fysiskt blev det, och det blev också en hel del frustration både på plan och på läktaren
över domarnas beslut och prestation. I 5:e minuten blev det en längre paus för spelarna i
och med skada i motståndarlaget. Då passade några på att ta ett snack med domaren
gällande regelboken.
Matchen var nu igång igen och båda lagen var taggade. Man kunde tro att ilska och irritation
från Alingsås skulle ta dem till en ledning men det hände inte mer under andra perioden och
det stod fortfarande 1-1 när klockan ringde. Det blev en överlag defensiv period med
misslyckade försök på kontringar för gröna.

Tredje perioden börjar med ett vunnet tek för gröna som startar med ett uppspel och försök
på mål. Alingsås kontrade direkt med ett skott på mål som resulterade i stolpe ut.
Zenith gjorde några bra första minuter in i perioden men missade sina målchanser.
Halvvägs in i perioden börjar Zenith få till sitt spel och Alingsås började kännas allt mer
stressade. När klockan stod på 13.26 begärde Alingsås timeout.
Det tar hela 14 minuter in på tredje perioden innan matchens tredje kasse kommer och det
var Wilmer Eurén som gjorde ett mål med assist från Andreas Jillgart.
Alingsås hade nu tydligt taggarna utåt och det var ett frustrerat motståndarlag som inte riktigt
fick domsluten med sig. Men, efter 1 minut kvitterade de ännu en gång och det stod nu 2-2.
När det återstod 4 sekunder av matchen begärde Zenith timeout. Tredje perioden avslutades
med ett skott på mål som Alingsås målvakt räddade.

5 minuters sudden death resulterade inte i några fler mål och matchen slutade 2-2.

Det var, enligt statistiken, en på förhand tuff, men inte omöjlig match. De spelade en otroligt
jämn match mot ett av seriens topplag, vilket inte är något att hänga läpp över. Zenith tar
med sig 1 poäng från denna match. Alla poäng från och med nu är bonuspoäng.

Matchens lirare: Hannes Wenner
Skottstatistik för matchen: 15-17
Nu är det två veckor kvar till nästa match som blir ett bortamöte mot Floda IBK. Två veckor
som ger laget flera träningstillfällen att bättra på sitt spel och tagga till.

Tid och plats för nästa match är lördagen den 16 december i Nova Floda Sportcenter